انتخاب کفی طبی مناسب چگونه است؟

کفی طبی

 

کفی طبی یکی از بهترین همراهان کفش برای جلوگیری از آسیب به نقاط مختلف بدن و حفظ ایمنی و سلامت پا و کمر است. در این مطلب قصد داریم تا ابعاد مختلف در مورد کفی طبی را برای شما بررسی کنیم. در ادامه مقاله و در صورتی که تا انتها با ما باشید، مهم ترین نکات در خصوص انتخاب، نگهداری، مزایا و خصوصیات ویژه انواع کفی های طبی برای شما صحبت خواهیم کرد. مفتخریم اعلام نماییم شرکت زینو تامین کننده قسمت های ارتوپدی کفی طبی می باشد .

همه چیز درباره کفی طبی

 

این نوع از کفی برای کفش های مختلف طراحی شده است تولید کننده های لوازم طبی برای طراحی و ساخت این ابزار کمکی ارتوپدی طیف وسیعی از اهداف را دنبال میکنند. کفی طبی یکی از بزرگترین و مهم ترین وسیله های ساخته شده برای حمایت از پا و اندام های بدن شما بویژه کمر است. دارا بودن بیماری های مختلف در ناحیه کمر، ستون فقرات، پا، لگن و یا ناراحتی در اندام های این ناحیه از بدن این ضرورت را ایجاب می کند که با کمک ابزاری طبی در فعالیت های روزانه خود، عوارض این بیماری ها و یا کفش های نامناسب را در آسیب به بدن به حداقل برسانند.

طراحی انواع کفی طبی به چه عارضه هایی کمک می کند

 

قبل از شروع بحث در خصوص ویژگی ها، نحوه انتخاب و سایر موارد، بیایید ببینیم هدف از طراحی این محصول چه بوده است؟ کفی طبی به چه دلیلی ساخته شده است؟ مواردی از مهم ترین دلایل ساخت این ابزار طبی در ذیل بیان شده است:

  • درمان و معالجه التهاب نیام کف پا یا plantar fasciitis
  • بهبود رشد و قد در نوجوان و کودک
  • افزایش گردش خون در پا
  • حمایت از قسمت های مختلف کف پا در کفش مانند قوس پا
  • تسکین درد پا
  • جلوگیری از آماس و ورم مفاصل
  • بهبود عملکرد ورزشی
  • جلوگیری از تشدید عوارض ناشی از برخی اختلالات جسمی در پا

نتایج تجربی به دست آمده از بیماران، ورزشکاران و افرادی که از این ابزار استفاده می کنند، نشان می دهد که در صورت استفاده صحیح و مناسب، کفی طبی نه تنها توانایی درمانی را در موارد ساده تر دارد بلکه حتماً قادر به تأخیر انداختن درمانهای جدی تر مثل جراحی هست.

نقش پزشک ارتوپد در انتخاب کفی طبی

 

البته برخی از پزشکان متخصص ارتوپد، این کفی ها را برای بیمارانی خاص توصیه می کنند و نه تمامی افراد! شما باید دقت داشته باشید که این کفی ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام برای منظور خاصی به کار می رود. یعنی شما باید بدانید که نمی توان از یک نوع کفی خاص که مثلا برای یک بیمار دارای درد در ناحیه کمر، برای سایر افراد نیز استفاده کرد. این مورد غلط بوده و در صورت عدم رعایت در مواردی حتی می تواند به آسیب دیدگی دیگری منجر شود.

ساخت کفی طبی برای هر فرد چگونه است؟

کفی های طبی نیز مانند سایر ابزارآلات طبی و یا ارتوپدی دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام برای منظور خاصی ساخته می شوند. البته در خصوص برخی بیماران باید بیان کنیم که روش تولید و ساخت کفی طبی برای آن ها اختصاصی است. یعنی به دستور پزشک متخصص و با استفاده از ابزار تصویربرداری سه بعدی برای هر مریض بر اساس مشخصات پای فرد تولید می شود که مختص به خود مریض است. مدل ساخته شده با استفاده از متریال مخصوص به صورت واقعی درآمده و برای مریض قابل استفاده می شود.

البته این فرآیند بسیار دقیق و تخصصی است و مدل سازی آن به وسیله اسکنرهای سه بعدی صورت می گیرد. سپس مدل به آزمایشگاه ارسال شده و در مرحله نهایی توسط دستگاه های دقیق CNC تولید می شود.

کفی طبی

ساخت کفی طبی برای بیماران خاص

 

به غیر از انواع اختصاصی تولید شده برای بیماران با روش بیان شده به صورت منحصر به فرد ، انواعی از کفی های طبی نیز وجود دارند که برای بیماری های مختلف و یکسان در ابعاد استاندارد و بر اساس فیزیک پا، کمر و… بیماران مربوطه طراحی و ساخته می شوند. برای مثال انواع کفی برای جلوگیری از آسیب به کف پای زخم شده بیماران دیابتی ساخته می شوند. انواع مختلفی نیز وجود دارند که برای ورزشکاران تولید شده و با ایجاد گردش خون صحیح باعث بهبود عملکرد آنها و حتی جلوگیری از آسیب هنگام ورزش می شوند.

نکات مهم در انتخاب کفی مناسب

همانطور که برای شما بیان کردیم، کفی ها باید بر اساس نوع بیماری و یا نیاز فرد انتخاب شده و استفاده شوند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا نکاتی مهم را در خصوص نحوه انتخاب درست این محصول طبی برای شما بیان کنیم.

در فعالیت هایی مانند پیاده روی، کوهنوردی، ورزش های توپی، اسکی، دوچرخه سواری و… پای شما به همراه کمر قسمت هایی هستند که به شدت درگیر بوده و در عملکرد شما تاثیر گذار هستند. در اینگونه فعالیت ها، یکی از مهم ترین وسایل که می تواند باعث آسیب دیدگی شود، کفش با کفی نامناسب است. در این صورت ممکن است سریع تر خسته شوید، دچار دردهای مفصلی و یا درد در ناحیه کمر شوید و یا حتی آسیب های جدی به ناحیه کمر و پاها وارد آورید.

همچنین در صورتی که به بیماری در این ناحیه مبتلا هستید به صورت قطعی باید در انتخاب کفش و به خصوص کفی کفش دقیق باشید وگرنه کفی نامناسب برخی از کفش ها می تواند بیماری شما را به صورت جبران ناپذیری تشدید کند. برای این منظور شما باید در انتخاب کفی دقت داشته باشید.

مقایسه انواع کفی های کفش

 

کفی های معمولی تعبیه شده توسط کارخانه های مختلف سازنده کفش، معمولا از انواع ارزان قیمت و بی کیفیت است که باید تعویض شود تا نتواند آسیبی به بدن و حرکت شما وارد کند. این کفی ها معمولا تنها نقش پر کننده و جدا کننده قسمت های زیرین از درونی کفش را دارند. شما باید برای جایگزینی آن ها بر اساس نوع کفش از کفی های طبی استفاده کنید تا بتوانید راحتی و آسایش در استفاده از آن ها را در عین ایمنی کامل تجربه کنید.

برخی از انواع کفی ها وجود دارد که اصطلاحا به آن ها ورزشی “sport” یا حمایتی “support” گفته می شود. این انواع از کفی طبی از نظر ساختاری بسیار محکم تر از انواع از پیش ساخته شده و معمولی داخل کفش ها هستند. همچنین این کفی ها به دلیل ساختاری که دارند، راحتی و استحکام بیشتری در حرکت نسبت به انواع لایه ای معمولی ایجاد می کنند. البته باید دقت داشته باشید که این نوع کفی طبی با انواع نرم یا لایه ای که در داروخانه ها برای فروش موجود است تفاوت دارد.

کفی های حمایتی

 

از انواع ” Supportive insoles” طراحی شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کفی های طبی طراحی شده مخصوص ورزشکاران

 
  • معمولاً کارایی این کفی ها جلوگیری از آسیب های رایج در دویدن مثل پلانتر فاشیا، درد و ورم ساق پا(shin splints) و سندروم زانوی دونده است.
  • نمونه های دیگر با لایه گذاری در پا باعث جذب شوک ضربات شده و با تکنولوژی بالا و قابل انعطاف در حمایت از آرک و بخش های جانبی پا برای کنترل حرکت ورزشکاران بکار میرود. علاه بر این استرس و فشار وارد بر مفاصل اندامهای تحتانی را کاهش می دهد و کمک میکند که شما بیشتر بر روی پای خود بمانید.
  • این کفی ها می توانند سطوح ناهمواری داشته باشند تا از پای ورزشکاران هنگام وارد آمدن ضربات نیروها حمایت کنند و نیرو را در کف پا توزیع کند.

کفی برطرف کننده درد در نواحی مختلف پا و ستون فقرات

 
  • این کفی ها برای برطرف کردن درد در نواحی مختلف مثل درد زانو، درد بالشتک های کف پا، درد پایین کمر، درد پاشنه پا و درد قوس پا طراحی شده است.
  • هم چنین کفی هایی برای برطرف کردن فوری و 24 ساعته درد ناشی از پای آرتروزی، درد پا برای افراد بالای 90 کیلو وزن و درد ناشی از پلانتر فاشیا طراحی و ساخته شده است. همچنین برای متاتارسالژی و کاهش التهاب و درد در زیر پنجه پا پدهای مخصوصی طراحی شده است.

انتخاب کفی طبی برای برطرف کردن درد plantar fasciitis

 

درد و التهاب نیام کف پا که پاشنه را به انگشتان متصل می کند. با وجود اینکه انجمن پزشکان اورتوپدی آمریکا اعلام کردند که علت قطعی ندارد اما معمولا میتواند در دوندگانی که شدت و یا مسافت دوییدن را بطور ناگهانی افزایش میدهند و یا از کفش های کهنه استفاده می کنند دیده شود. متخصصان برای بیمارانی که از این عارضه شایع رنج می برند کفپوش طبی حمایتی را مناسب می دانند. کفی های مناسب باید به گونه ای باشد که از آرک یا قوس پا حمایت کند و البته جاذب ضربات به پاشنه باشد. این کفی های طبی معمولاً درد صبحگاهی پلانتر فاشیا را کاهش می دهد و درد پاشنه پا را در منشأ آن برطرف میکند.

نکته قابل توجه در انتخاب کفی

 

این نوع کفی طبی اگرچه که برای یک پای اختصاصی طراحی نشده است، اما در اندازه ها و شکل های مختلفی برای انواع کفش ها ساخته شده است تا بتواند بهترین بازده و کارایی را داشته باشد. فقط باید دقت کنید که اگر دیابت دارید یا از مشکلات گردش خون رنج میبرید و یا پوست شکننده و خشک دارید برای انتخاب کفی طبی و استفاده از ان با پزشک متخصص ارتوپدی خود مشورت کنید. متخصصین ما در کلینیک دمتر میر همواره آماده پاسخگویی به شما هستند. و شما را در انتخاب مناسب کفی طبی راهنمایی میکنند.

چقدر حجم برای کفی طبی مناسب است؟

 

یکی از نکات مهم در خصوص کفی های طبی حجم آن ها است که باعث چفش شدن و فیکس شدن پا در اندازه کفش می شود. البته قسمت حجیم تر این کفی ها به منظور حمایت از قوس پا، دارای حجم بیشتری هستند. به طور کلی حجم کفی باید به شکلی باشد که ضمن راحت پوشیدن کفش، امکان جابجایی مجاز پا درون کفش وجود داشته باشد.

به صورت کلی از کفی های با حجم بالا برای ورزش های سنگین مانند کوهنوردی استفاده می شود. کفی های حجم متوسط نیز برای استفاده روزانه در محیط های مختلف و برخی ورزش های خاص مناسب هستند. کفی های با ضخامت و حجم کمتر نیز برای ورزش های ساده مانند دوچرخه سواری تولید شده است.

پایداری و میزان فشار وارده به پا نکته ای مهم در انتخاب کفی طبی

 

در کفی های طبی و برای انتخاب انواع با کیفیت، شما می توانید با آزمایشی ساده آن ها را مقایسه کنید. کفی را در کفش و یا بدون کفش (بدون کفش بهتر است) زیر پای خود قرار دهید. یک پای خود را بلند کنید و حال میزان فشار وارده به پاشنه، مچ و سایر قسمت های پای مخالف خود که روی کفی قرار دارد را به یاد بسپارید. حال با کفی های بعدی نیز همین کار را بکنید. هرچه فشار کمتری در پا احساس کنید و تعادل شما بالاتر باشد، کفی مورد نظر با کیفیت تر است.

افزایش طول عمر کفی طبی با نگهداری

 

اگر می خواهید از این نوع کفی ها استفاده درازمدت و مناسب داشته باشید، بهتر است موراد بیان شده را رعایت کنید:

طول عمر کفی طبی

 

با استفاده نرمال می توانید انتظار داشته باشید کفی های شما حدود 6 ماه دوام داشته باشد ، اما این مقدار بسته به عواملی مانند میزان و شدت استفاده (یعنی مثلاً دویدن در مقایسه با فعالیت های روزمره) و ساختار پا متغیراست. مثلاً برای دوندگان حرفه ای یک کفی ممکن است تنها 3-4 ماه عمر کند. مدت استفاده از کفی در صورتی که بیش از حد از این مقدار تجاوز کند، خود می تواند باعث بروز انواع آسیب های فیزیکی شود.

جابجایی کفی ها برای جلوگیری از بیماریهای پوستی

 

به منظور خشک شدن رطوبت در کفش بین کف اصلی و کفی طبی، کفی ها را جابجا کنید تا هوا درون کفش جریان داشته باشد. همچنین می توانید از ورق های خشک کن، جوش شیرین  یا اسپری کفش بر روی کفی ها استفاده کنید.

شستشوی کفی ها و بررسی سلامت آنها

 

می توانید کفی ها را با استفاده از آب گرم و صابون یا سرکه و آب پاک کنید. پس با تمیز کردن کفی ها همیشه آنها را تازه و سالم نگهدارید. مرتب کفی ها را بررسی کنید تا از پوشیدن کفی خراب و آسیب احتمالی به پا جلوگیری کنید.

پیمایش به بالا